woman, alone, crowd-2666433.jpg

I ovo će proći

Postoje nekada oni dani kada se pitamo: “Da li će ovo proći?”

To je jedan od onih dana, kada ti sve deluje kao da nema smisla, kao da za tebe više ništa nema vrednost. Kada nemaš energije, kada nemaš snage. Kada te obuzima hiljade misli.

Ako se to desi…diši!

Zatvori oči i diši duboko. Udahni kroz nos lagano i skoncentriši se na svežinu novog vazduha koji te ispunjava i pomera grudni koš. Vazduh izdiši kroz skupljena usta što duže možeš, ali tako da novi udisaj ne kreće naglo. Umiri misaoni tok, tako što ćeš se skoncentrisati na udisanje nove energije i izbacivanje stare negativne energije. I ako misli i dalje budu nadolazile ti im se zahvali i kaži im da ćeš o njima brinuti posle. Kaži im da je tvoj najvažniji zadatak u ovom trenutku da dišeš. Neka ovo bude tvoja svakodnevna praksa. Osvesti svoje disanje kome tako lako stalno zaboravljamo da se posvetimo. Kada umiriš misli, pogledaj se u ogledalo i odaj sebi priznanje kako si uspeo/la.

Ti imaš kontrolu

Tada shvatiš da jedino ti imaš kontrolu nad svojim disanjem i nad svojim mislima. I to će biti ona mrvica snage i podrške koje sebi može da daš i da kažeš JA TO MOGU!!

Dok ne vratiš sam/a sebi tu mrvicu snage i dobre prave vrednosti, dok ne vidiš sebe očima onih koji te vole, dok sebi ne vratiš vrednost, niko ti je ne može dati ni vratiti. Uvek ćes sve otpisivati kao tuđe, jer nije došlo iz tebe, iz tvoje srži. Moraš sam/a naći tu energiju u sebi da se pokreneš i nađes način da budeš koristan/na šta god to za tebe značilo. 

Jedna reč VREDNOST

Pronađi vrednost. Za život za duh i biće, upoznaj sebe.

U danima, u nedeljama kad ništa nema smisao- dovoljno je samo jedna, zaista samo jedna dobra stvar, zrno koje svetli, da se povratiš. To neće biti leteći skok, ali ce biti prvi stepenik. U tom trenutku najvažnije je ostati u tom osećaju, dozvoliti tom zrnu svetlosti da obasja i druge činioce tvog unutrašnjeg bića i tvoje vrednosti. Uhvati se za taj momentum, za tu lijanu pored živog peska u kome se nalaziš i sam/a sebe izvuci iz apatije.

Ukoliko budeš očekivao/la da će drugi zauvek da te vade iz peska, nikada neceš sam ovladati tom veštinom samopomoći. Zavisićeš uvek od toga ima li neko da čuje tvoj usamljeni krik. Nauči sebi da pomogneš i to ti NIKO NIKADA ne može oduzeti. 


Budite sami sebi lijana spasa. I ovo ce proci.

Ukoliko ti je potrebna pomoć i podrška, svoj termin možeš zakazati OVDE!

Call Now ButtonViber, WhatsApp, SMS