Da li živiš život koji želiš? Tehnike za srećniji život

Da li znaš kako tvoj život treba da izgleda?

Da li ideš u tom pravcu?

Gde si u odnosu na to što želiš?

Šta radiš na tome da budeš tamo gde želiš?


Da bi živeli svoj srećniji život neophodno je da uradimo nešto. Evo nekih tehnika koji mogu da ti pomognu u tom procesu: Ideju za vision board pogledaj ovde!


1. NAPRAVI VISION-BOARD:

Nalepi na tablu (ili svesku) različite slike, ideje, svoje misli, podsetnike, mudrosti, motivacije, sve što te pokreće! To je tvoja vizija gde ideš i možeš svakodnevno da se motivišeš. Ideju za vision board pogledaj ovde!


2. NAPIŠI CILJEVE:

Uzmi jednu svesku, notes u telefonu, dnevnik i zapiši konkretno šta želiš da postigneš. Ispod toga napiši mini ciljeve- koji su tvoji ciljevi koje treba da postigneš pred velike ciljeve. To će ti pomoći da raščlaniš preveliki zalogaj. Pored toga ostvarivanje mini ciljeva doprinosi motivaciji jer se vidi progres i ostvaruje jasnoća.


3. NAPIŠI KORAKE/ AKTIVNOSTI:

Zapiši akcije koje ćeš uraditi ka ostvarenju svojih ciljeva. Bukvalne bihejvioralne aktivnosti. Treba da uradim to, to i to…. Obavezna propratna pitanja uz to KADA ĆU TO URADITI? DA LI NEKO MOŽE NEKO DA MI POMOGNE? ŠTA MI JE POTREBNO ZA TO? KOJI SU MOJI RESURSI? Sva ova pitanja moraju da stoje pored svake aktivnosti. To doprinosi da tvoji koraci budu jasniji i konkretniji, preduzimljiviji.


4. PROVERAVAJ SVOJ PROCES:

Budi u toku sa svojim procesom. Uzmi neko vreme za sebe u toku nedelje i pozabavi se introspekcijom. Zapitaj se kako si, da li ti treba pauza, da li je nešto od koraka urađeno, gde si u odnosu na svoju viziju.


5. NE ZABORAVI DA ŽIVIŠ:

Kakav god život da živiš sada, to je tvoj život. Živi ga! Kako god da on sada izgleda, iako zavisiš od drugih ljudi, iako živiš sa tuđim uverenjima, sa tuđim idejama tvog života… Jer da nije tog života koji sada živiš, ne bi bilo ni tvojih ciljeva i tvojih vizija. Svi uglavnom znamo šta želimo, kad prođemo sve ono što ne želimo. Tada se naša vizija života kristališe.


6: POTRAŽI PODRŠKU:

U svakom trenutku kada osećaš da ne možeš i ne znaš kuda ideš, ponestaje ti motivacije, teško ti je, nema izlaza iz zone komfora- zakaži svoj razgovor sa mnom. Možeš me kontaktirati OVDE!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonViber, WhatsApp, SMS